Військовослужбовці дорожньо-мостового підрозділу інженерної військової частини Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України закінчують будівництво мосту через річку Горинь у селі Кричильськ Сарненського району Рівненської області (на знімку).

Уже протягом трьох тижнів військові інженери наводять дерев’яну переправу через річку, щоб з’єднати чотири села, адже через Горинь пролягає дорога районного значення. Зокрема, до Кричильська по 

90-метровому дерев’яному мосту до школи прямують старшокласники сіл Поляна, Угли, Убереж. Також для селян через річку — найближчий шлях до полів, сінокосів, лугів для випасу худоби.

— Ми звернулися по допомогу до військових, які зголосилися допомогти, — каже секретар Кричильської сільської ради Іван Токов. — Для нас дістатися на другий берег — це питання життя села. Попередній міст ми зводили дідівським способом, вручну, він простояв десь чотирнадцять років і став аварійним. А цей, новий, вже видно, — міцніший, бо роблять його по-новому, як ми кажемо, «по-воєнному». Для нас дуже важливо, що навіть у такий важкий час наші Збройні Сили знаходять можливість допомагати нам.

Старший групи військовослужбовців, залучених до ремонту мосту, розповів: з військової частини інженери взяли ту техніку, що необхідна для виконання ремонтних робіт. Міст важливий для життєдіяльності кількох сіл. Конструкція ця — завдовжки 90-метрів та завширшки — п’ять. По ній, крім людей, спецтранспорту і худоби, щодня курсуватиме й автобус «Школярик», а тому будують максимально швидко, дотримуючись технології.

— Новий міст наводимо так, щоб він простояв не одне десятиріччя, вибираємо хорошу деревину, робимо якісні опори, — додав старший групи. — Приємно бачити вдячність місцевих мешканців, котрі й з добрим словом звернуться, і яблук чи молока принесуть. Вони — щирі й добрі, тому ми ремонтуємо міст з великим натхненням.

Олександр ГАЙН, майор регіонального медіа-центру МОУ.

Фото автора.

 

Рівне.