У Кам’янці-Подільському будуватимуть сучасний сміттєпереробний завод, повідомив міський голова Анатолій Нестерук. Проект нині — на стадії погоджень дозвільних документів. Після невдалих спроб отримання під цей об’єкт ділянки на колишніх землях-відстійниках цукрового заводу, яка належить Панівецькій сільраді, а також після протестів селян, для заводу знайшли місце в північній промисловій частині Кам’янця.
Майбутнє підприємство займатиметься глибоким сортуванням сміття та переробкою твердих побутових відходів. Новобудову зводитимуть коштом інвесторів, можливо, і європейських (залежно від того, хто виграє конкурс). На цей час очільники міста вже зустрічалися з представниками кількох зацікавлених фірм.
Сміттєпереробка — досить прибутковий бізнес. Але не тільки власники заводу зароблятимуть на кам’янецькому непотребі. Право доставляти його на переробну лінію залишають за комунальним підприємством «Спецкомунтранс», отож йому ще й платитимуть. Влада запевняє громадян, що новий завод буде безпечним, про спалювання тут відходів в жодному разі не йдеться. Сміття сортуватимуть і вивозитимуть залізницею. Усе, що не підлягає сортуванню, пакуватимуть у брикети та спалюватимуть у печах цементного заводу, де температура сягає 1600 градусів за Цельсієм. До того ж жодних відходів шкідливого виробництва на сміттєпереробний не возитимуть.