Директора одного з відділень кримського республіканського управління ВАТ «Державний ощадний банк України» взято під варту. Його підозрюють у привласненні 1,8 мільйона гривень, що належать банку. За словами співробітників кримської міліції, факт присвоєння коштів виявили співробітники управління боротьби з економічними злочинами Головного управління МВС України в Криму під час оперативно-розшукових заходів.
Правоохоронці встановили, що посадові особи територіальної філії банку в період з 2008 по 2010 рік, зловживаючи службовим становищем, заволоділи коштами фінустанови на загальну суму 1,8 млн. гривень. «Зі сховища цінностей філії банку протягом двох років кошти систематично перекочовували в кишені двох банківських службовців», — розповіли в кримській міліції.
У серпні поточного року прокуратурою автономії було порушено кримінальну справу за ч. 5 ст.191 КК України (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Cтаттею за це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.
У скоєнні злочину, крім директора, підозрюють завідувачку каси. Директор філії дав свідчення, зізнавшись у тому, що оформив на роботу касира й упродовж року привласнював його зарплату. Людина на посаді була номінально, для трудового стажу.