Хокей. Змінено формат проведення чемпіонату світу у вищому (елітному) дивізіоні. Таке рішення було прийняте на піврічному Конгресі ІІHF, який відбувся у Словенії, повідомляє сайт організації. Починаючи з ЧС-2012, другий груповий етап буде скасовано. 16 збірних розділять на дві групи по вісім команд. З кожної до чвертьфіналу вийдуть по чотири збірні. Команди, що посядуть останні місця, повернуться до першого дивізіону.
На Конгресі також прийнято рішення про надання права Україні провести чемпіонат світу серед юніорів 2011 року. Він відбудеться в Донецьку з 27 березня по 2 квітня.
Нашими суперниками у боротьбі за право прийняти чемпіонат були Іспанія та Китай. У першому турі українці набрали 9 голосів, а наші конкуренти — по 7. Перед другим туром іспанці свою заявку зняли, і ми перемогли 13:10. Велике значення відіграла позиція ІІHF, яка повністю підтримала намір України. Нагадаємо, що й чемпіонат світу-2011 серед дорослих у першому дивізіоні також відбудеться в нашій країні — у Києві.
Але наша федерація пішла далі. Україна подала заявку на проведення чемпіонату світу 2016 року в елітному дивізіоні. Конкурентами України є Росія та Данія. Рішення про країну-господаря приймуть у травні 2011 року на Конгресі ІІHF, який відбудеться у словацькому місті Братислава. От тільки виникає запитання: де відбудеться цей турнір, якщо ми виборимо право його провести? Навряд чи для цього буде придатний столичний Палац спорту...