Подарувати книжку сільській бібліотеці, зібрати речі для дитячого будинку чи посадити дерева у сквері дасть змогу так званий «банк обіцянок». Сторінка в Інтернеті, створена британською благодійною групою МайСесаеті (mySocіety) 2005 року, допоможе зібрати однодумців та втілити задумане у життя. 
Ідея полягає в тому, що людина заносить у базу даних якусь обіцянку, приміром, прибрати ділянку навколо будинку, якщо певна кількість людей (хай то буде 5, 20 чи 1000) погодяться зробити те саме. Якщо потрібна кількість людей зголошуються, необхідно виконати задумане. Усе абсолютно добровільно, проте працює, вважає творець «банку обіцянок» Том Стейнберг. 
— Можливо, ви колись думали: я можу провести день без авто, але який сенс, якщо повітря в місті не стане чистіше, якщо того самого дня певна кількість жителів теж цього не зроблять. 
Сайт — інтернаціональний, тож знайти прибічників доброї справи чи ідеї можуть жителі різних країн. Приміром, британка Ешлі Столл виконала вже три обіцянки. «Зайшовши на цей сайт, я подумала, що це дуже просто — зробити перший крок, тож якщо ніхто не зголоситься — нічого страшного. Крім того, чимало бажань інших людей видавалися досить неважливими порівняно з тим, що запропонувала зробити я». Річ у тім, що Ешлі закликала зібрати комплекти дитячої нижньої білизни для сиротинця в африканській Ліберії.
— Першого разу зголосилися 22 людей, у результаті зібрала більш як 750 пар білизни. Спробувала вдруге — цифра зросла аж до 856. Діти були дуже раді подарункам, — каже Ешлі, — адже те, що ми (у більш розвинених країнах) часто сприймаємо як належне, в багатьох країнах — розкіш. Крім того, для цих само дітей через «банк обіцянок» я збирала вітаміни. У результаті передала понад 9600 таблеток.
Долучаються до «банку обіцянок» й українські користувачі Інтернету. Переважна більшість закликів — на користь захисту української мови. Хтось обіцяє не ходити на дубльовані російською мовою фільми у кінотеатрах, хтось — не купувати «продукцію компаній, котрі у рекламних зверненнях, роликах чи на етикетках на території України використовують не українську». А ось, приміром, Дар’я Каленюк закликає відроджувати українське село. Вона пообіцяла цього року провести як мінімум один тренінг/семінар/зустріч для старшокласників в одній із сільських шкіл України, щоб передати свої знання і досвід місцевій молоді за умови, що 24 інші людини зроблять те саме. Цифра 24 символічна, адже відображає кількість областей України. 
Якщо ж вам немає діла до інших людей, суспільних проблем чи довкілля — почніть із себе, кажуть ті, хто долучається до «банку обіцянок». Приміром, дайте слово перестати скаржитися на життєві обставини і спробувати щось зробити, щоб змінити їх.