95 відсотків усіх звернень до місцевої влади в Кам’янці-Подільському стосуються житлових проблем. Квартир просять і молоді, й старі. Наразі для п’ятьох ветеранів минулої війни, котрі мають першу групу інвалідності, питання можна буде вирішити. На рахунок Кам’янець-Подільської міської ради надійшло 938 тисяч гривень на придбання для них житла. Міський голова Анатолій Нестерук лобіював це питання в Міністерстві фінансів і влітку підписав відповідний договір. Керівник громади минулого року домігся надходження іпотечних коштів, відтак 42 родини отримали від держави помешкання, якого чекали по кілька десятиліть.
Нині вже оголосили тендер на придбання квартир ветеранам.
Бандуру заохотили
Щоб залучити більше дітей до опанування народних інструментів, виконавчий комітет Кам’янця-Подільського встановив пільговий стандарт оплати за навчання в позашкільних мистецьких закладах міста. Так, навчитися грі на бандурі можна буде лише за 20 гривень на місяць. До порівняння: заняття піаністів коштує вп’ятеро дорожче, баяністів та балалаєчників — утричі.
Також підтримку здобули такі види мистецтва, як народний танець та народна музика. Найбільше доведеться платити батькам тих дітей, котрі навчатимуться естрадного співу, — 120 гривень на місяць та сучасних танців — 100 гривень.
Запрошують усіх,хто цінує свободу
У Кам’янці-Подільському планують реалізувати один із наймасштабніших проектів сучасної молодіжної культури. Так званий фестиваль вільних людей пройде у перші дні жовтня. Організатори прагнуть, аби місто стало щорічним місцем збору і відпочинку всіх, хто пише музику, захоплюється творчістю, займається бойовими мистецтвами, вивчає глибини внутрішнього світу людини і любить екстремальні види спорту. Близько 530 діячів з усієї України, що представляють більш ніж 80 колективів, візьмуть участь у грандіозній події. Очікується приїзд клубів та федерацій танців, йоги, екстремальних тренінгів, школи капоейри тощо.
Атмосферу свободи та позитиву випромінюватимуть одночасно на чотирьох сценах. Формат фестивалю — «відкритий простір», тобто проявити себе може кожен. Учасники мешкатимуть у кемпінгу в наметах, харчуватимуться триразово у виїзній кухні. Відвідувачам покажуть шоу, запросять на тренінги з виживання в екстремальних умовах, а також майстер-класи та семінари, виставки робіт майстрів традиційних і сучасних мистецтв, перегляд фільмів.