Кримська влада збирається припинити діяльність фірм, які займаються незаконним установленням індивідуальних опалювальних систем на природному газі у квартирах із центральним опаленням. За словами заступника міністра палива та енергетики Криму Вадима Жданова, у багатьох кримських містах стіни будинків і опори повітряних інженерних комунікацій майорять оголошеннями про те, що та чи та фірма виконує роботи з переведення на індивідуальне опалення квартир у багатоповерхівках із центральним опаленням і гарантує оформлення всіх необхідних документів для введення в експлуатацію подібного устаткування.
Як наголосив В. Жданов, компанія «Кримгаз» і підприємство «Кримтеплокомуненерго» у цей час не займаються виданням дозвільних документів з монтажу й прийому до експлуатації газових котлів у квартирах із центральним опаленням, оскільки законодавство про енергетичний нагляд забороняє встановлювати подібне устаткування у багатоповерхових будинках із центральним опаленням.
Заступник міністра закликав керівників міст і районів автономії разом з підприємствами газового господарства й комунальної теплоенергетики у встановленому законом порядку організовувати перевірку ліцензій у фірм, що займаються індивідуальним опаленням, з метою припинення їхньої незаконної діяльності.