На легендарному острові Хортиця під час святкування 30-річчя запорізького фанатського руху між ультрас та переселенцями з Донбасу виникла масова бійка, що розпочалася через відомий хіт з приспівом «ла-ла-ла».

Очевидці розповідають, що інцидент стався тоді, коли з імпровізованої сцени, де проходив святковий концерт, вкотре зазвучав популярний хіт. Це дуже не сподобалося групі відпочиваючих здорованів зі сходу, які накинулися на вболівальників ФК «Металург». Приблизно п’ятнадцять добре тренованих чоловіків побили шість десятків фанів, серед яких теж були дужі, спортивні хлопці.

За словами учасників події, під час масової бійки найбільше постраждали міліціонер та один із членів фанівського руху — у правоохоронця черепно-мозкова травма, а у вболівальника — струс головного мозку. Забої отримали десятки людей. Незважаючи на це, нікого із нападників не затримано. Втім, фанати стверджують, що підкажуть міліції, де знайти «біженців», і знають, у якому саме профілакторії вони проживають.

У Запоріжжі не відкидають і версії про те, що напад скоїли провокатори, яким потрібно було скомпрометувати переселенців. Такі ж дужі чоловіки (їх було близько 200) намагалися у квітні захопити у місті адмінбудівлі. Їх зупинили, затиснувши в кільце, кілька тисяч патріотів. Провокаторів тоді передали міліції, але громадськість до цього часу так і не знає їхню подальшу долю.

Запоріжжя.