Днями у Криму гралися у війну. Тут відбулися маневри Військово-Морських сил України. За підтримки берегових підрозділів та авіації морський десант висадився на узбережжі під особистим наглядом міністра оборони Михайла Єжеля. Голова військового відомства разом із начальником Генштабу та керівним складом ЗС України спостерігав за навчаннями з полігона «Опук».
Так відбувалася активна фаза чергового етапу комплексу навчань з органами військового управління та військами і силами «Взаємодія-2010». Заходи в рамках цих навчань відбуваються в усіх регіонах країни: на 14 полігонах понад 7 тисяч військовослужбовців відпрацьовують оборону, контрнаступ, проведення спеціальних операцій, повідомляє Департамент преси та інформації МО України.
Проте у Криму «Взаємодія» і справді набула ознак військових дій. Є навіть постраждалі. Під час чергового етапу комплексу тактичних навчань на борту середнього десантного корабля «Кіровоград» ВМС ЗС України внаслідок короткого замикання стався несанкціонований пуск двох ракет. Він спричинив вибух та загоряння у внутрішньому приміщенні корабля. При гасінні пожежі постраждало четверо матросів. Їм терміново було надано першу медичну допомогу, потім їх евакуювали. Нині стан здоров’я матросів задовільний, загрози життю немає. Створено комісію для розслідування всіх обставин цієї події.
Коментуючи хід навчань, міністр оборони зазначив, що «Взаємодія-2010» дасть змогу перевірити і об’єктивно оцінити можливості наших Збройних сил, «звернути увагу на недоліки у їхній підготовці і внести відповідні корективи».
Незважаючи на надзвичайну пригоду, що сталася на «Кіровограді», керівник військового відомства, схоже, налаштований оптимістично. Він вірить, що:
— За найближчі п’ять років ми побачимо нову армію, з новим модернізованим озброєнням — таке завдання поставив перед нами Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних сил України, і ми його виконаємо.
Щоправда, за нинішнього фінансування армії та зношення військової техніки і озброєння така короткострокова перспектива виглядає більш пафосною, ніж реальною.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.