У Центральній виборчій комісії відкидають звинувачення лідера партії «Батьківщини» Юлії Тимошенко про тенденційний підхід до формування виборчих комісій на місцевих виборах. На цьому, як повідомляє УНІАН, наголосив член ЦВК Михайло Охендовський під час учорашньої прес-конференції. 
Він порадив не пов’язувати проблеми всередині партії з процесом підготовки до виборів. «З проблеми окремих політичних сил абсолютно не варто робити загальнонаціональну проблему підготовки до виборів. Якщо та чи інша політична партія має якісь конфлікти на рівні своїх місцевих організацій, то можна з прикрістю констатувати, що ця партія в якійсь частині просто не готова до виборів», — наголосив член комісії. 
«Для ЦВК, як і для будь-якого іншого державного органу, існують відомості Міністерства юстиції, яке уповноважено реєструвати зміни, в тому числі щодо керівництва місцевих організацій політичних партій. Тому для всіх без винятку політичних партій ЦВК застосовувала один єдиний підхід при формуванні територіальних виборчих комісій», — підкреслив М. Охендовський. Відтак ЦВК враховувала подання кандидатур до ТВК від тих місцевих партій, які були зареєстровані в установленому порядку Міністерством юстиції України. І це стосується як Львівського, так і Київського обласних осередків «Батьківщини». 
«Правомірність такого підходу була підтверджена 18 вересня постановою Київського Апеляційного суду», — наголосив М. Охендовський. За його словами, у разі врахування ЦВК будь-яких інших даних, комісія була б використана як інструмент легалізації змін, які відбуваються в керівництві місцевих осередків політичних партій. 
Член Центрвиборчкому наголосив також, що територіальні виборчі комісії формуються ЦВК на паритетних засадах для всіх політичних сил. Зокрема, на посади голів, заступників голів та секретарів комісій призначено 453 особи від Партії регіонів (22,54%) та 451 особу від БЮТ (22,44%). Блок НУ—НС — 365 посад (18,16%), Блок Литвина — 304 посади (15,12%), КПУ — 247 посад (12,29%). Інші позапарламентські партії отримали 190 керівних посад у ТВК, кандидатури від них визначилися за результатами жеребкування.