Під час учорашньої прес-конференції Голова Верховної Ради Володимир Литвин підтвердив, що у п’ятницю народні депутати можуть заслухати інформацію міністра соціальної політики та праці Василя Надраги. Нині по субсидії звернулося близько 350 тисяч людей. У міністра, зокрема, хочуть поцікавитися: чому так мало громадян просять державної допомоги.
Володимир Литвин також припустив, що цього сесійного тижня блокувань більше не буде. «Хочу сподіватися, що натхнення на блокування трибуни Верховної Ради вже вичерпане, — сказав він. — Оскільки це зменшує можливості, зокрема, опозиційної фракції, обговорити те, що вони вважають за потрібне».
Відповідаючи на питання про можливість розгляду проекту Податкового кодексу, Володимир Литвин зазначив: у вівторок завершується останній термін, коли уряд може зареєструвати свій документ у парламенті як альтернативний. Адже відразу після заслуховування інформації Кабміну про результати всенародного обговорення два народних депутати Сергій Терьохін і Микола Катеринчук зареєстрували свій об’ємний проект Податкового кодексу. Таким чином, уряд має право подати власний варіант економічної конституції. Водночас Володимир Литвин поінформував, що в Кабінету Міністрів проситимуть, аби Верховній Раді надали 450 копій цього документа, бо парламент немає технічної змоги розтиражувати документ. А пропозиція ознайомитися з його електронною версією суперечить Регламенту. Незважаючи на жодні обставини, проект Податкового кодексу розглядатиметься за повною процедурою, наголосив Голова Верховної Ради. Для цього доведеться витратити не лише весь вересень, а й жовтень. «Це надзвичайно важливий документ, наслідки якого відчують на собі не лише кожне підприємство, а й кожна людина», — сказав він. Коментуючи емоційні заяви Миколи Азарова про те, що «Блок Литвина» має покинути коаліцію, якщо не голосуватиме за податкову конституцію, запропоновану урядом, Володимир Литвин повідомив: «У мене відбулася розмова з Миколою Яновичем за його ініціативою, ми порозумілися. Я прийняв його порозуміння у формі вибачення. Переконаний, що цього достатньо».
Відповідаючи на запитання журналістів, як український парламент боротиметься із технічною кризою, зокрема, із нестачею паперу, Голова Верховної Ради заявив: «Раціонально працювати». Володимир Литвин поінформував, що зараз здійснюється аналіз роботи кожного комітету. І за результатами проведуть засідання керівників комітетів, аби визначитися, де найслабші місця, і здійснити кадрові ротації. Володимир Литвин припустив, що може стати питання про укрупнення деяких комітетів.