Голова Верховної Ради Володимир Литвин високо оцінює підсумки офіційного візиту до Австрійської Республіки. Коментуючи в інтерв’ю журналістам результати зустрічі з членами австрійсько-української групи з міжпарламентських зв’язків та Комітету у закордонних справах Національної Ради Австрії та візиту у цілому, В. Литвин висловив задоволення підсумками переговорів. «Я ще раз переконався у тому, що треба якомога частіше практикувати такі зустрічі та діалоги, щоб ми набагато краще стали розуміти один одного», — сказав він. Голова Верховної Ради також висловив сподівання, що у «наших австрійських колег з’явилося більш повне розуміння того, що відбувається в Україні, чого ми прагнемо і що ми будемо робити».
Водночас, сказав В. Литвин, в української делегації «склалося уявлення про досвід, який ми можемо перейняти у австрійських колег». За його словами, надзвичайно важливим є те, що політики інших країн під час переговорів і зустрічей на міжнародному рівні не демонструють «зведення політичних рахунків одне з одним, а говорять, виходячи із спільної відповідальності за справу, яку вони роблять, спільної відповідальності перед своїм народом і країною». «Нам потрібно цього навчитися», — наголосив він.
Керівник українського парламенту зазначив, що протилежна поведінка вітчизняних політиків призводить до того, що «до нас втрачають інтерес і повагу».
«Ми маємо говорити однією мовою і намагатися розв’язувати ті питання, які є чутливими для наших людей і які важать дуже багато для того, щоб в Україну прийшли інвестиції, — сказав він. — Саме з таких позицій ми вели діалог під час цього візиту».
Він також звернув увагу на цінність досвіду Австрії у збереженні історичних пам’яток, зазначивши, що країни з високими показниками економічного росту дбають про збереження свого історичного минулого, «історичної пам’яті».
До складу української парламентської делегації увійшли народні депутати Сергій Клюєв, Віталій Курило, Тетяна Засуха та Руслан Князевич.
Прес-секретар Голови Верховної Ради України.