На Прикарпатті під час літніх канікул затримано 686 неповнолітніх правопорушників. За словами співробітника ЦГЗ УМВС в області Зорини Кречко, 76 з них правоохоронці мають підстави вважати причетними до скоєння злочинів. Понад 300 підлітків за-
тримано за вчинення адміністративних правопорушень, майже 100 — за вживання алкогольних напоїв та сімох — за зберігання наркотичних речовин. Більшість із затриманих дітей повернуто батькам або опікунам, у 30 випадках підлітків доправляли до медичних закладів, а 52-х — до Івано-Франківського спеціалізованого притулку. Як розповіла пані Зорина, переважно діти займалися крадіжками. Нерідко до протизаконних дій їх спонукали чи заохочували дорослі. Порушено 15 кримінальних  справ, у яких фігурують повнолітні за залучення дітей у злочини.
Не пильнують своїх чад і батьки. До адміністративної відповідальності притягнуто 195 батьків або осіб, що їх заміняють, за невиконання ними обов’язків з виховання. Так, у Калуському районі порушено кримінальну справу проти жінки, яка ухилялася від обов’язків матері з догляду за неповнолітнім сином, через що той не відвідував навчальний заклад. Двічі співробітники міліції Івано-Франківщини виносили рішення про порушення кримінальних справ проти осіб, які використовували малолітніх дітей для занять жебрацтвом.
Івано-Франківськ.