З відкритим переломом двох кісток передпліччя лівої руки в ортопедичне відділення Волинської обласної клінічної лікарні доправлено 15-річного Сергія Мельничука з села Заліси Ратнівського району. 

Як з’ясувалося, важку травму хлопцеві завдав кінь, якого він забирав з пасовища. Тварина несподівано вхопила його зубами за руку. А коли юний пастух намагався визволити її, ще сильніше стиснула щелепи. Та так, що надавши необхідну першу медичну допомогу, фахівці Ратнівської центральної лікарні були змушені направити постраждалого до Луцька.
На жаль, це не єдиний випадок в області, коли спілкування з такою, здавалося б, слухняною твариною, як кінь, призводить до важких травм. Численні поранення отримав мешканець Камінь-Каширського, віз якого понесли сполохані коні. Схожа прикра історія трапилася і з трьома мешканками цього само району, які поїхали в поле копати картоплю.
До речі, у цьому поліському районі нині утримують понад сім тисяч коней, загалом в області їх 59 тисяч. Тож власників треба навчати правил поводження з тваринами. Однак поки що цим  ніхто не переймається. А тим часом щороку на Волині десятки людей отримують різні каліцтва, а часом і гинуть від нехтування елементарними правилами безпеки під час роботи з кіньми і невмілого поводження з ними.