Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 13 травня 2010 року № 2180-VІ «Про проведення парламентських слухань на тему: «Економічні реформи: реальність та очікування українського бізнесу» 22 вересня поточного року о 15.00 відбудуться зазначені парламентські слухання.
На слуханнях передбачається обговорити важливі питання розвитку бізнесу та підтримки підприємництва. Орієнтовний перелік питань порядку денного парламентських слухань додається. 
До участі в цьому заході запрошені народні депутати України, відповідальні працівники міністерств і відомств, представники місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємці, бізнесмени, експерти, представники громадських організацій та засобів масової інформації.
Парламентські слухання відбудуться у залі засідань Верховної Ради України за адресою вул. Грушевського, 5 (вхід через перший під’їзд). Початок реєстрації учасників слухань о 14.00.
Додаток
Орієнтовний перелік питань порядку денного парламентських слухань на тему: «Економічні реформи: реальність та очікування українського бізнесу» 
(22 вересня 2010 року)
1. Основні напрямки розвитку бізнесу та підтримки підприємництва, визначені Президентом України, та заходи уряду щодо їх впровадження.
2. Здійснення організації і контролю виконання вимог законодавства у сфері підприємництва і регуляторної політики органами виконавчої влади та забезпечення відповідальності за їх порушення.
3. Заходи уряду щодо скорочення видів діяльності та робіт, які підлягають ліцензуванню.
4. Здійснення урядом заходів з удосконалення дозвільної системи, введення декларативного принципу, мовчазної згоди, спрощення процедури започаткування та виходу з бізнесу.
5. Реформування системи державного нагляду і контролю як важливого елемента розвитку підприємницької діяльності.
6. Заходи уряду щодо реформування системи технічного регулювання, спрямовані на поліпшення умов ведення бізнесу в Україні.
7. Пріоритети реформування податкового законодавства. Удосконалення механізму митних процедур.
8. Створення привабливих умов для залучення інвестицій у розвиток підприємництва (запровадження державно-приватного партнерства, створення інноваційних центрів, технопарків та спеціальних режимів залучення інвестицій на окремих територіях тощо).
9. Заходи щодо поліпшення фінансово-кредитної політики з підтримки бізнесу.
10. Запровадження системи заходів урядом щодо запобігання «рейдерству». Пропозиції щодо подальшого реформування законодавства з метою подолання згаданого явища в Україні.
11. Пропозиції щодо рекомендацій зазначених парламентських слухань.