Учора, перебуваючи в Кіровограді, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко взяв участь у відкритті пам’ятника українському письменнику, громадському, політичному і державному діячеві, першому керівнику українського уряду Володимирові Винниченку.
Під час виступу на урочистостях М. Томенко висловив задоволення з приводу того, що фонд, який він представляє, теж долучився до будівництва пам’ятника.
«Важко уявити Україну початку ХХ століття без громадського діяча Винниченка, без політика Винниченка і, передовсім, без письменника Винниченка», — наголосив заступник Голови Верховної Ради. Він відзначив, що останнім часом здебільшого дискусія точилася стосовно ролі і значення цього державного діяча, який був одним із співавторів усіх чотирьох Універсалів Центральної Ради, що проголосила Українську Народну Республіку, та першим керівником українського уряду. Натомість Володимир Винниченко як письменник — менш знаний для широкого загалу. М. Томенко нагадав, що свого часу Михайло Коцюбинський писав про моду на Винниченка таке: «Кого у нас читають? Винниченка. Про кого скрізь йдуть розмови, як тільки річ торкається літератури? Про Винниченка. Кого купують? Знову Винниченка».
Заступник Голови Верховної Ради привітав громадськість Кіровограда з появою першого пам’ятника Володимирові Винниченку на його малій батьківщині та висловив сподівання, що українські цінності посядуть гідне місце у власній державі, і що не треба буде знову цитувати того самого Володимира Винниченка, який сказав: «Чудний наш народ — і сильний, і сумний... Мав героїв — і ніхто їх не знав... Усе життя любив волю — і все життя жив рабом... Утворив багатство пісні — і сам її не знає...».
Прес-служба заступника Голови Верховної Ради.