Учора члени групи з міжпарламентських зв’язків зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії зустрілися з Головою Британсько-українського товариства Річардом Спрінгом та членом парламенту Великої Британії Джоном Уїттінгдейлом.
Керівник групи, народний депутат від фракції «Блок Юлії Тимошенко — Батьківщина» Юрій Полунєєв розповів «Голосу України», що на зустрічі було розглянуто питання активізації співробітництва у двох пріоритетних напрямах. Це насамперед — реформи фінансового і банківського сектору, для підтримки економічного зростання України і Великобританії. «Ми попередньо домовились, що розглянемо можливість організувати найближчим часом у Лондоні спільне засідання міжпарламентської групи за участю парламентаріїв і представників уряду та фінансового сектору для обговорення найболючіших проблем та шляхів їх розв’язання», — сказав він.
Ще одним напрямом пріоритетної співпраці, за словами народного обранця, є активізація іноземних інвестицій в Україну, зокрема, в сільське господарство та агробізнес. «У найближчі десять років можемо стати однією з ключових країн, яка визначатиме тенденції на глобальному ринку зерна та інших продуктів. У цьому зацікавлена не тільки Україна, а й велика кількість країн і, зокрема, Великобританія», — підкреслив Юрій Полунєєв.
Парламентарій також розповів, що на зустрічі обговорювалися питання залучення інвестицій в цю сферу та створення для цього сприятливого інвестиційного і регуляторного клімату.
Він зауважив, що основні зусилля будуть сконцентровані на цих двох напрямах.