Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 1-й тур. 15 вересня.
Група E. «Баварія» (Німеччина) — «Рома» (Італія). 2:0. «Клуж» (Румунія) — «Базель» (Швейцарія). 2:1.
Група F. «Марсель» (Франція) — «Спартак» (Росія, Москва). 0:1. «Жиліна» (Словаччина) — «Челсі» (Англія). 1:4.
Група G. «Мілан» (Італія) — «Осер» (Франція). 2:0. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Аякс» (Нідерланди). 2:0.
Група H. «Арсенал» (Англія) — «Брага» (Португалія). 6:0.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Партизан» (Сербія, Бєлград). 1:0. Гол: Срна, 71.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Гюбшман, Гай, Коста, Жадсон (Тейшейра, 58), Вілліан, Адріано (Віценець, 83). Тренер — Мірча Луческу.
«Партизан»: Стойкович, Мількович, Крстаїч (Станкович, 90+1), Савич, Лазевський, Томич, Медо, Саша Ілич, Смілянич (Петрович, 74), Ілієв (Бойя, 58), Клео. Тренер — Александр Станоєвич.
Попереджено: Срну, 67, Бойю, 72, Петровича, 88.
Рефері — Карлос Веласко Карбальо (Іспанія).
Донецьк. «Донбас Арена». 48 512 глядачів. 17 градусів.
Торік «Шахтар» у турнірі Ліги Європи надпереконливо переграв «Партизан» 4:1. Либонь, пам’ятаючи про ті події, «гірники» без зайвої розкачки заволоділи ініціативою і не випускали її впродовж майже усього ігрового часу. Лише після того, як Срна забив м’яча, «Партизан» пішов уперед великими силами. Господарі вправно оборонялися. Кілька разів команду рятував П’ятов.
Хоча під завісу поєдинку донеччани провели чудову контратаку, яку мав завершити Гай. Але Олексій влучив у стійку воріт. Якби забив, було б справедливо. Зрештою, «Шахтар» довів справу до перемоги, яка принесла йому три очки. Стільки само заробив «Арсенал», котрий забив «Бразі» шість м’ячів.
Але продовжимо розмову про хронологію події на «Донбас Арені», яка вперше приймала матч Ліги чемпіонів. До перерви чемпіони України, як уже згадувалося, мали помітну перевагу. Чудові нагоди відзначитися були у Кости, Адріано, котрого потім назвуть найкращим гравцем матчу, Гая. Однак вище всіляких похвал грав Стойкович, котрий нейтралізував намагання донецьких футболістів. Великою мірою завдяки саме своєму воротареві «Партизан» не програв із більшим рахунком.
Після відпочинку перевага «Шахтаря» була така велика, що суперники навіть рідко переходили центральну лінію поля. І їм нічого не залишалося, як захищатися майже всім складом. Тому гірникам, попри всі намагання, дуже рідко вдавалося пробити дірку в тих мурах. Хоча відмінний момент був у малюка Жадсона, котрий опинився сам на сам із Стойковичем, але удар у бразильця не вийшов.
Одного разу П’ятову, котрий не мав особливої роботи, ледь не довелося діставати м’яча з сітки — припустився помилки на виході, коли «Партизан» виконав штрафний удар. Ситуацію врятував Кучер, вибивши м’яч з порожніх воріт.
Але, як відомо, у футболі часто трапляється: не забив ти, готуйся до серйозних неприємностей. Після ідеально влучного удару зі штрафного Срни переповнений стадіон вибухнув радістю. До речі, вже невдовзі капітан «гірників» зробив бездоганну передачу на Адріано. Але форварду реалізувати момент завадив... його партнер Коста.
— Дуже складна гра, — сказав представникам ЗМІ Мірча Луческу. — Ми чекали, що матч буде непростий, все-таки він був перший. І проти команди, яка в останніх сімнадцяти матчах не зазнала жодної поразки. Відчувався хороший ентузіазм суперника і впевненість у своїх силах. Протягом всієї гри було видно, що вони боролися за кожен м’яч, дуже добре перекривали всі зони і організовано діяли в обороні.
У завершальній фазі атак ми не були точними. Впевненіше мали діяти у карному майданчику. Дуже добре, що Даріо забив зі стандартного положення, хоча сподівалися забити з гри. Але найважливіше те, що ми завоювали три очки і почали груповий турнір з перемоги...
Отже, вітаємо «Шахтар» із успіхом на старті. А свій наступний матч у турнірі наш клуб проведе 28 вересня проти «Браги» на її полі.