Раз на два роки в чеському місті Пісек, що в Південній Богемії, відбуваються зустрічі європейських художників-карикатуристів. Ідея проведення Cartoon Meetіng Poіnt Pіsek належить найвідомішому чеському карикатуристу Мирославу Бартаку, який таким чином запропонував заповнити вакуум між бієнале графічного гумору, що також проводиться у Пісеку.
Перша зустріч, яка відбулася у 2006 році, була присвячена мостам. Це символічно, адже у Пісеку знаходиться найстаріший у Чехії міст, збудований ще у XІІІ столітті. За легендою цей міст звели на суходолі (оскільки тоді не вміли будувати під водою), а вже потім змінили русло річки Отави. У 2002 році під час катастрофічної повені міст був повністю затоплений, але зараз він відреставрований і милує око своїми чудовими скульптурами.
Другу зустріч у 2008 році присвятили музам. До речі, до Пісека карикатуристів запрошують разом з дружинами, які за сумісництвом виконують роль муз, сприяючи творчості й контролюючи її, адже іноді художники аж надто захоплюються.
А от третю, цьогорічну, зустріч, яка відбулася на початку вересня, присвятили будівництву. Адже пріоритетним напрямами розвитку міста для місцевої влади, окрім освіти та мистецтва, є також архітектура та містобудівництво.
На Cartoon Meetіng Poіnt Pіsek-2010 було запрошено шість чеських карикатуристів та вісім іноземців — два художники зі Словаччини, по одному — з Франції, Австрії, Німеччини, Польщі, Болгарії і, вперше в історії зустрічей, українського карикатуриста — художника газети «Голос України» Олексія Кустовського.
Окрім колективної виставки під назвою «Візьмемо олівець — збудуємо дім» у Солодовні (культурному центрі міста) та проведення майстер-класу карикатуристів для мешканців Пісека, згідно з програмою кожен з художників отримав по віконній рамі і привселюдно на міський площі малював на склі власну улюблену карикатуру.
Під час цього неймовірного дійства публіка була в захваті! Вікна з оригінальними картинками художників стануть окрасою новозведеного будинку. Залишалося тільки заздрити чехам і радіти разом з ними, зігріваючись теплом цієї зустрічі, адже нічого подібного у себе на Батьківщині, традиційно байдужій до карикатури, автор цих рядків не бачив.
До речі, приємною несподіванкою стали кольори прапора міста Пісека — він синьо-жовтий, як і прапор України, що вселяє надію!
 
Київ—Пісек—Київ.