Київський геологорозвідувальний технікум сьогодні святкує 80-річчя
У 1930 році наказом Головного геологорозвідувального управління Вищої Ради Народного господарства створено Київський геологорозвідувальний технікум.
Нині Київський геологорозвідувальний технікум — це сучасний вищий навчальний заклад, єдиний в Україні, що готує молодших спеціалістів усіх геологорозвідувальних спеціальностей. Технікум є членом Міжнародної Асоціації науково-технічного і ділового співробітництва з геофізичних досліджень і робіт у свердловинах, колективним членом Спілки геологів України, спілки буровиків України та Українського товариства охорони природи.
Навчальні кабінети, лабораторії, майстерні та навчальний полігон технікуму оснащені апаратурою та обладнанням, які дають змогу на високому професійному рівні проводити практичне навчання студентів. Лабораторії комп’ютерного центру технікуму мають сучасні комп’ютери, програмне забезпечення яких дає можливість студентам успішно опановувати новітні комп’ютерні технології обробки геологічної інформації. У технікумі створено геологічний музей, фонди якого налічують понад три тисячі зразків мінералів і гірських порід із родовищ різних регіонів України і світу.
Технікум має досвідчений педагогічний колектив, який постійно працює над удосконалення навчального процесу. Викладачі технікуму — автори понад 60 підручників та навчальних посібників, Галузевих стандартів вищої освіти геологічних спеціальностей.
Понад 40 тисяч випускників з честю і гідністю несуть марку технікуму і в Україні, і в країнах близького та далекого зарубіжжя. Технікум відкрив багатьом своїм вихованцям шлях у науку, на найвищі щаблі державного і господарського управління. Серед випускників технікуму є кандидати і доктори наук, професори і академіки, першовідкривачі родовищ корисних копалин, лауреати Державної премії України, народні депутати України, керівники геологічної галузі України та деяких зарубіжних країн, керівники геологічних підприємств і організацій, наукових установ, вищих навчальних закладів.
За вагомі досягнення у вихованні молодого покоління, підготовці кадрів для геологічної галузі колектив технікуму нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.
Сьогодні технікум реформується, розвивається. Це і оновлення матеріально-технічної бази, впровадження новітніх технологій навчання, подальша комп’ютеризація навчального процесу. Трудовий колектив технікуму дивиться з оптимізмом у своє майбутнє, пов’язуючи його з майбутнім України.