Центральна виборча комісія затвердила порядок надання їй інформації про підготовку та проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня 2010 року. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі ЦВК.
Центрвиборчком також встановив порядок організації роботи територіальних та дільничних виборчих комісій з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Крім того, затверджено порядок розгляду скарг виборчими комісіями.
Однак бютівці вже заявили, що оскаржуватимуть у суді формування тервиборчкомів, до яких, мовляв, включають «нелегітимних кандидатів» від «Батьківщини».
Народний депутат Сергій Власенко зазначив, що документи від начебто Київської обласної партійної організації «Батьківщини» були подані до ЦВК не уповноваженими особами. (Парламентарій уточнив, що мав на увазі колишнього керівника київської обласної партійної організації «Батьківщини» Володимира Майбоженка). Проте ЦВК прийняла документи, незважаючи на неодноразові звернення партії «Батьківщина», проведення трьох конференцій, на яких було обрано нового голову київської обласної «Батьківщини», а також попри те, що В. Майбоженко двічі був виключений з партії.
Зокрема, за словами народного депутата, фальшиві кандидатури від начебто партії «Батьківщина» подані до територіальних виборчих комісій восьми районів Київської області.
«Тервиборчкоми сформовані таким чином, що у мене немає сумніві щодо результатів місцевих виборів», — зазначив бютівець.
Зокрема, за словами Сергія Власенка, із 38 суб’єктів на Київщині 24 очолюють представники Партії регіонів, 6 — Народної партії, решта — «залишки, віданні так званим опозиційним партіям, частина з яких взагалі невідомо хто».
У Центральній виборчій комісії останні рішення поки що не коментують.