4 вересня 2010 року «Голос України» опублікував звернення мешканки Херсону Валентини Казьміної до Голови Верховної Ради та інших високопосадовців щодо захисту конституційних прав та інтересів громадян. 
Проблема полягає в тому, що в квартирі пенсіонерки майже два роки тому відключили газ, є рішення суду на її користь, однак його досі не виконано. Оскільки ВАТ «Херсонгаз» внесено до Реєстру підприємств ПЕК, які беруть участь у процедурі погашення заборгованості відповідно до закону «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу». Закон цей припиняє виконання всіх судових рішень до 1 січня 2011 року. Голова Верховної Ради Володимир Литвин надіслав відповідь Валентині Казьміній на її звернення.
«Мене, як громадянина України, непокоять випадки порушення конституційних прав і свобод громадян, зокрема, права на поновлення порушених прав за рішенням суду, — йдеться в листі В. Литвина. —Тому докладаю всіх можливих, у межах конституційних повноважень, зусиль для вирішення порушених у зверненнях, що надходять до мене, питань. На жаль, безпосереднє вирішення питання, зазначеного у Вашому листі, щодо примусового виконання рішення суду, перебуває поза межами конституційних повноважень Голови Верховної Ради». Водночас, стверджує В. Литвин, відповідно до абзацу шостого пункту 3.7 статті 3 Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу» на строк участі підприємства паливно-енергетичного комплексу у процедурі погашення заборгованості підлягають зупиненню виконавчі провадження та заходи примусового виконання рішень щодо цього підприємства, що підлягають виконанню в порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження», крім рішень про виплату заробітної плати, відшкодування матеріальної (майнової) шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю, стягнення аліментів. У листі також зазначається, що пунктом 3.4 статті 3 цього закону встановлено строк тимчасового зупинення виконавчих проваджень та заходів примусового виконання для вищеназваних підприємств — до 1 січня 2011 року. На час написання листа В. Казьміної до Верховної Ради не внесено законопроектів щодо продовження цього строку. Голова Верховної Ради побажав пенсіонерці всіляких гараздів і наполегливості у захисті своїх прав.