У парламенті мало людей, які розуміють проблеми села, бо там домінує крупний капітал. На цьому Голова Верховної Ради Володимир Литвин наголосив учора під час зустрічі з колективом акціонерного товариства «Обухівський молокозавод». У рамках свого робочого візиту керівник парламенту побував на виробництві, поспілкувався з керівництвом підприємства та його працівниками.
На Обухівському молокозаводі парламентарія приймали гостинно. Говорили, зокрема, про те, що в законодавстві має з’явитися норма, за якою виробникам виплачувалась би дотація за літр молока, а не за голову худоби чи гектар поля. Це спонукало б віддавати молоко на заводи. Нині ж сировину доводиться шукати не в найближчих селах, а на території всієї країни — буквально по краплинах збирати. Володимир Литвин пообіцяв посприяти тому, щоб прохання, на якому наголошували обухівські молочарі, знайшло відображення в новій редакції Податкового кодексу.
Водночас Володимир Литвин наголосив, що не є прихильником того, щоб ціни на продукцію регулювалися. На його погляд, цю проблему можна вирішити гідною оплатою праці. Багато в чому добробут людей залежить від політичної стабільності в країні, сказав Володимир Литвин. 
Спілкуючись з обухівцями, Володимир Литвин зазначив, що у світовому виклику, пов’язаному з нестачею харчів, Україна може стати потужним продуктовим виробником. Однак для цього треба реанімувати село. Яке зараз «доживає, а люди, які в ньому залишилися, не хочуть працювати». Володимир Литвин висловив обурення з приводу того, що нині земля в нашій країні часто використовується не за призначенням — її забудовують, засаджують технічними культурами тощо. Усе це треба змінювати, «країна має працювати», — підсумував парламентарій.
Під час робочої поїздки в Обухів глава парламенту поспілкувався з людьми від землі, працівниками ВАТ «Обухівське» та учнями міської школи № 3.
Пізніше Володимир Литвин поспілкувався із журналістами. Він поінформував, що наступного тижня парламент працюватиме у штатному режимі. Усі питання, які турбують опозицію, можуть розглянути в середу, як і передбачено Регламентом. 
Водночас Володимир Литвин відкинув ймовірність того, що після проведення політичної реформи парламент продовжить свої повноваження. Це кине тінь на імідж нашої країни в очах світової спільноти. А на такий крок ніхто не зважиться. Керівник парламенту припустив, що народні депутати вже у листопаді зможуть приступити до розгляду проекту держбюджету на наступний рік. Жовтень піде на те, щоб опрацювати і ухвалити Податковий кодекс. Уже у понеділок-вівторок, за інформацією Володимира Литвина, проект нового Податкового кодексу може бути зареєстрований у Верховній Раді. Якщо коаліція не голосуватиме за цей документ, то виникне питання про компетентність економічного блоку уряду, підкреслив Володимир Литвин.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо причетності до справи Гонгадзе, Володимир Литвин зазначив: відповідне розслідування підтвердило його непричетність. Однак істину треба шукати за межами нашої держави, переконаний він. Треба дати відповідь на запитання: хто організовував прослуховування в кабінеті глави держави і розробляв наступний сценарій. «Рано чи пізно все таємне стає очевидним», — наголосив Володимир Литвин.