Учора Тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, розслідування фактів корупційної діяльності ЗАТ «РосУкрЕнерго» і причетності до цього посадових осіб органів державної влади та арешту екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка заслухала свідчення міністра палива та енергетики Юрія Бойка. А от представник Міністерства юстиції, котрого також було офіційно запрошено для надання пояснень, на засідання не з’явився.
Перше запитання до Ю. Бойка стосувалося його відносин з «РосУкрЕнерго». Зокрема, народний депутат Володимир Ар’єв, нагадавши, що 29 липня 2004 року Ю. Бойка було включено до наглядової ради «РосУкрЕнерго» і цього ж дня між НАК «Нафтогаз України» та РУЕ було підписано договір про обсяги транспортування, закачування та зберігання газу, поцікавився, чи не проглядаються у таких діях ознаки корупції? У відповідь міністр заявив, що у 2004 році «РосУкрЕнерго» не мало до України жодного відношення та що Олександр Турчинов, коли був головою СБУ, «вже намагався зробити з цього факту кримінальну справу». А тому, якщо в когось ще є якісь запитання з цього приводу, нехай відправляє матеріали до Генпрокуратури. Далі Ю. Бойко підтвердив, що на теперішній час жодного відношення до «РосУкрЕнерго» і в частині управління, і стосовно корпоративної власності він не має. Разом з тим, відповідаючи на запитання голови ТСК Романа Зварича, чи є у нього документи про вихід з РУЕ, 
Ю. Бойко сказав, що «навіть не пам’ятає, чи вийшов, чи не вийшов». Тож Р. Зварич попросив 
Ю. Бойка пошукати та надати комісії документи, які підтверджують його вихід з РУЕ, оскільки «це зняло б дуже багато питань». А щоб міністр шукав ці документи швидше, члени комісії доручили 
Р. Зваричу направити з цього приводу до Мінпаливенерго офіційний запит.
Також голова ТСК звернув увагу на практику засекречування документів, котрі стосуються справи «РосУкрЕнерго». Звичайно, ніхто не заперечує, що матеріали, у котрих, наприклад, йдеться про обсяги підземних сховищ газу, можуть мати гриф «Таємно», та це аж ніяк не має стосуватися самого рішення Стокгольмського арбітражу, вважає Р. Зварич. Однак ТСК досі послуговується неофіційним варіантом рішення, котре свого часу було оприлюднене в інтернеті. У відповідь Ю. Бойко запропонував звернутися з цього приводу з офіційним зверненням та пообіцяв розглянути питання про надання офіційного рішення Стокгольмського арбітражу. Утім, це аж ніяк не означає, що рішення справді буде надано, оскільки, за словами Ю. Бойка, Мінпаливенерго має звернутися з цього приводу до СБУ та отримати дозвіл. «Якщо цей документ не проходить по кримінальних справах і ми отримаємо дозвіл СБУ, то готові надати його комісії», — сказав він.
Так само члени ТСК хочуть бачити документи, які висвітлюють позицію «Нафтогазу України» під час судового розгляду. Зокрема, Р. Зварич зазначив, що первинний варіант подання до суду передбачав залучення як свідків керівників російського уряду та «Газпрому», тоді як з останньої редакції це положення було вилучено. Причому, як засвідчила на одному із засідань ТСК Юлія Тимошенко, це положення вилучили після того, як з Росією було досягнуто домовленості, що «Газпром» не підтримає звернення РУЕ до суду, а без згоди «Газпрому» це було б неможливо. «Без «Газпрому» «РосУкрЕнерго» не могла почати судовий процес», — зазначив Р. Зварич та дійшов висновку, що «Газпром» вів подвійну гру. Як бачимо, чи не всі учасники цієї справи вели подвійну гру, а в результаті поки що програє Україна.