У ВВІРах знову дефіцит бланків, цього разу — для внутрішнього паспорта. Щоправда, труднощі виникли не у всіх регіонах (приміром, у Харківській і Дніпропетровській областях вийшли зі становища за рахунок запасів). Зате на Донеччині паспорти люди не можуть одержати вже кілька місяців.
Щорічно органи внутрішніх справ видають 1,2—1,3 мільйона паспортів громадянина України, повідомляє УНІАН. Бланки для них за договором із МВС друкує Держпідприємство «Поліграфічний комбінат «Україна». На 2010 рік було подано заявку на виготовлення 1,5 млн. бланків. Але 1,1 млн. поліграфкомбінат так і не виготовив — через кредиторську заборгованість і відсутність необхідного бюджетного фінансування.
З ініціативи МВС прийнято розпорядження Кабінету Міністрів «Про перерозподіл бюджетних призначень МВС у 2010 році» на суму майже 14 млн. грн., що дало змогу вирішити питання фінансування виготовлення паспортних бланків. Для їхнього придбання 16 серпня МВС включило відповідний пункт у річний план закупівель. Нині пакет документів перебуває в Мінекономіки на узгодженні.