Осінь — пора продуктового достатку. Але, попри те, що прилавки завалені товаром, вони не дешевшають.
Кияни за раз витрачають на ринку 100 —150 гривень, а в авоськах — лише пара кілограмів картоплі, сир, яйця і шматок м’яса. Подорожчали яйця: ще місяць тому за десяток платили не більше 5 грн., а тепер — 8,50 за дрібні, і 10 — за великі. Дивують ціни на фрукти: яблука продають у середньому по 10 гривень, груші — по 17. Минулий врожай був удвічі дешевший. І навіть продавці не можуть пояснити, чому картопля тільки за останній тиждень подорожчала на 20%.
Тим часом Держкомстат констатує, що сезонне осіннє зниження цін на продукти харчування було незначне — 0,1%.