БЮТівці у Кіровоградській облраді нарешті дочекалися ротації кадрів у власній фракції, якої добивалися ще з весни — на останній сесії депутати прийняли у свої ряди трьох нових членів БЮТ — Юрія Телегіна, Олександра Яремчука та Тетяну Хоменко. Таким чином, представників БЮТу знову стало 43. 
Це найчисельніша фракція в Кіровоградській обласній раді, яка нараховує 100 депутатів. Новачки замінили тих представників БЮТ, чиї депутатські повноваження на підставі поданих ними заяв сесія обласної ради достроково припинила 18 серпня. Питання про неможливість перебування у фракції трьох уже колишніх депутатів постало після того, як вони несподівано відкликали свої заяви про необхідність проведення 30 квітня позачергової сесії. Її, з метою дати оцінку угодам по Чорноморському флоту, ініціювала саме фракція БЮТ.
У день, коли мала відбутись сесія, народний депутат від БЮТ, керівник обласної організації партії ВО «Батьківщина» Валерій Кальченко заявив на прес-конференції, що троє його соратників, побоюючись втратити роботу, під тиском голови облдержадміністрації Сергія Ларіна та голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та інвестицій регіонала Миколи Ковальчука (нині голова фракції Партії регіонів в облраді), відкликали свої заяви.
Оскільки звинуваченнями на адресу керівництва ОДА зарясніли не тільки місцеві, а й деякі всеукраїнські електронні ЗМІ, С. Ларін також публічно відповів своєму колишньому колезі по парламенту, заявивши, що не чинив тиск на депутатів обласної ради від Блоку Юлії Тимошенко.
— Єдина людина, якій я телефонував, — зазначив він в інтерв’ю одному з місцевих інтернет-видань, — це депутат облради від БЮТ, головний редактор газети обласної ради та облдержадміністрації «Народне слово» Валерій М’ятович. Він єдиний, з ким я розмовляв, бо я не розумію, як можна очолювати газету влади і виступати при цьому проти влади. В. М’ятович сьогодні входить до депутатського корпусу, а от редакцію «Народного слова» вже не очолює.
Новачкам обласної ради, які минулої п’ятниці влилися до депутатської фракції БЮТ, набирати політичну вагу уже ніколи. На порозі — нові вибори. Чи потраплять вони знову до сесійної зали, вже в новому скликанні, невідомо. А от про те, що до складу новообраного депутатського корпусу можуть увійти політичні важковаговики, до того ж непримиренних політичних поглядів, громадськість Кіровоградщини уже поінформована. Про своє бажання балотуватись до обласної ради заявив голова обласної організації Партії регіонів, народний депутат С. Ларін. А в прес-службі обласної організації партії ВО «Батьківщина» повідомили, що партійний список цієї політичної сили до обласної ради очолить керівник осередку, народний депутат В. Кальченко.
 
Кіровоградська область.