Футбол. Сьогодні на «Донбас Арені» донецький «Шахтар» зробить перший крок у груповому турнірі Ліги чемпіонів-2010/2011. Його суперник на старті — чемпіон Сербії «Партизан» (Белград).
Учора, як і завжди напередодні матчу, було багато подій. В обід на «Донбас Арені» відбулася прес-конференція Мірчі Луческу. Потім журналістів запросили на СТБ «Кірша», де о 17.30 почалося тренування «Шахтаря». Представникам ЗМІ надали можливість протягом 15 хвилин спостерігати заняття чемпіона України.
Белградський клуб у відмінному настрої прилетів у Донецьк учора. «Партизан» у четвертому турі національного чемпіонату упевнено переміг інший столичний колектив «Рад» — 3:0. Два м’ячі на рахунку Бойї, 48, 76, ще раз влучив Петрович, 68. Переможці грали таким складом: Стойкович, Мількович, Савич, Крстаїч (Станкович, 46), Кізіто, Камара, Щепович (Бойя, 46), Ілич, Томич, Петрович, Клео (Смілянич, 78).
До речі, чорно-білі виграли всі чотири матчі на старті чемпіонату Сербії і упевнено очолюють турнірну таблицю (12 очок).
Наставник гостей Александр Станоєвич за півгодини до вчорашнього вечірнього тренування відповідав на запитання журналістів. А потім футболісти «Партизана» знайомилися з ареною сьогоднішнього поєдинку. І за тренування сербів також спостерігали журналісти.
Насамкінець про суддівську бригаду, яка обслуговуватиме матч «Шахтар» — «Партизан». Вона з Іспанії, а очолює її рефері — Веласко Карбальо; асистенти — Роберто Алонсо Фернандес, Гуан Юсте Гіменес; четвертий арбітр — Гав’єр Тур’єнцо Альварес; додаткові помічники — Карлос Клос Гомес, Фернандо Тейшейра Вітьєнес.
Нагадаємо, що матч у Донецьку почнеться о 21.45 і його транслюватиме ТРК «Україна». А ми щиро побажаємо «Шахтареві» і великій армії його прихильників успішного старту.
Турнірна хроніка
Теніс. Нью-Йорк . Турнір «Великого шлема» — відкритий чемпіонат США. Призовий фонд 22 600 000 доларів. Відкриті корти, тверде покриття. Чоловічий фінал через дощ був перенесений і відбувся вчора. Рафаель Надаль (Іспанія, 1 сіяний) — Новак Джокович (Сербія, 3) — 6:4, 5:7, 6:4, 6:2. Раніше жіночий турнір виграла Кім Клійстерс (Бельгія), котра у вирішальному поєдинку переграла Віру Звонарьову (Росія) — 6:2, 6:1.
Хокей. Відкритий чемпіонат Білорусі. Екстраліга. «Сокіл» (Україна, Київ) — «Металургс» (Латвія, Лієпая). 3:1 (1:0, 0:1, 2:0).