У Кирилівці підбито підсумки курортного сезону. Протягом літа її відвідали півтора мільйона відпочивальників, що на 36 відсотків більше, ніж торік.
До речі, це тільки «офіційна» статистика, тобто дані по місцевому санаторію, 14 дитячих оздоровчих центрах і 320(!) базах відпочинку. Приватний сектор, а це ще близько 200 тисяч гостей, до уваги не брався. Зрозуміло, що туристичний бум значно поліпшив показники селищного бюджету, який, до слова, становить приблизно 10 мільйонів гривень. Однак потужний наплив гостей додає місцевій владі не лише прибутків. «Голос України» вже повідомляв, що сільський водогін не справляється з навантаженням, і в сезон відпочинку вода в Кирилівці привозна і подається за графіком. Зараз начебто на 25-кілометрову нитку нового водогону дають кредит у 20 мільйонів євро італійці. Однак є щонайменше ще дві серйозні проблеми курорту: вже переповнені поля-випарники рідких побутових відходів, а також існує необхідність негайного будівництва електропідстанції на 100 кіловольт.
На щастя, всі ці проблеми поки що не позначаються на якості обслуговування та іміджі курорту. Зокрема, на вихідні сюди приїздять не лише тисячі запоріжців та дніпропетровців, а й велика кількість жителів неблизької звідси Білгородської області Росії.