Голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний та колишній керівник облдержадміністрації депутат облради Олександр Домбровський ініціювали створення нового міжпартійного депутатського об’єднання — «Єдність Вінниччини». На вибори в обласну раду Г. Заболотний і О. Домбровський йтимуть за його підтримки. Про це на позачерговій сесії облради поінформував Олександр Домбровський:
— Протягом останніх п’яти років Вінниччина була острівцем стабільності, єднання і руху вперед, — зауважив у своєму виступі депутат. — Вважаємо, що зобов’язані й надалі зберегти наш кадровий потенціал, консолідацію і єдність всіх політичних партій на терені краю.
За словами О. Домбровського, він є співголовою нового об’єднання, так само, як і голова облради Г. Заболотний. Координатором обрано колишнього першого заступника голови облдержадміністрації Валерія Коровія. Серед членів «Єдності Вінниччини» названо також двох Героїв України — депутатів обласної ради Анатолія Пачевського, який очолює сільгосппідприємство «Радівське» Калинівського району, та Олексія Порошенка, керівника концерну «Укрпромінвест», батька відомого політика Петра Порошенка. Героєм України є ще один земляк вінничан — народний депутат, колишній столичний міський голова Олександр Омельченко. Саме з очолюваною ним партією «Єдність» згуртувалася новостворена організація.
— Ми зареєструвалися під партією «Єдність», яка не висуває перед нами жодних зобов’язань, — підкреслив голова облради Григорій Заболотний. — Тому не купували партію, як це роблять інші, і гроші не платили. Ми обрали бренд, який чітко і конкретно відображає нашу мету — єдність, єднання заради подальшого розвитку рідної нам області.
Очікується, «Єдність Вінниччини» висуватиме своїх представників на виборах до всіх рівнів рад, а також на посади сільських, селищних, міських голів.
Водночас дехто з опонентів неоднозначно сприйняв створення «Єдності Вінниччини». Так, депутат облради від Партії регіонів Юрій Яремчук каже, що її створення призведе до зникнення в області іншої політичної сили — «Нашої України». Мовляв, саме ця політична сила привела свого часу Олександра Домбровського на посаду міського голови Вінниці, а пізніше — керівника області.
Тим часом міський голова Вінниці Володимир Гройсман також заявив, що братиме участь у виборах керівника міста, але поки що не повідомив, яка саме політична сила його підтримуватиме. Нинішній вінницький голова каже, що завдання його команди — вибороти найбільше місць не тільки в міській раді, а й у районній.
Вінницька область.