У відомому туристичному комплексі «Буковель» правоохоронні органи нещодавно провели обшук і вилучили документи про відведення земель, на яких стоїть тур комплекс. Це підтвердив його гендиректор Олександр Шевченко. При цьому він зазначив, що «коли обшукуються офіси таких великих фірм, які вкладають такі великі гроші, це не додає позитивних рис до іміджу країни».

За неофіційними повідомленнями, обшук провели й у офісі головного управління земельних ресурсів у Івано-Франківській області, після чого затримано його начальника Юрія Добровольського.

Бютівці такі дії Генпрокуратури та спецпідрозділу МВС з Києва розцінюють як «першу рейдерську атаку на приватну власність компанії на прикарпатській землі: арештовано активи туристично-курортного комплексу «Буковель», начальника головного управління земельних ресурсів у Івано-Франківській області Юрія Добровольського, вилучено системні блоки з усіх комп’ютерів та документацію», — йдеться в заяві. На їхню думку, головна мета таких дій — «за безцінь прибрати до своїх рук ласий шматочок вже добре розкрученої не лише в Україні власності, залякати підприємців та чиновників, наших краян силовим тиском напередодні виборів до місцевих рад».

Бютівці вимагають «негайно звільнити з-під арешту Юрія Добровольського, припинити антизаконні дії та тиск на бізнес і державні установи області». В іншому разі погрожують «апелювати до світової громадськості та урядів європейської спільноти».

Івано-Франківська область.