Чимало спортивних змагань на Полтавщині відбувається за сприяння «Голосу України». Ось і в селі Коби Новосанжарського району пройшов уже традиційний футбольний турнір пам’яті Олександра Писаренка.
...Наша газета неодноразово писала про героїчного танкіста, фронтова доля якого була багата на бойові подвиги. Варто згадати, що це саме батальйон майора Писаренка першим увірвався на Дукельський перевал, який вважали неприступним. При чому «писаренківці» штурмували його у найскладнішому місці — німці й гадки не мали, що на ці скелі можуть видертися танки!
А на батьківщині майор Писаренко прославився ще й тим, що йому довелося воювати на танку, який подарували Радянській Армії земляки. Він дійшов на ньому до Німеччини! Олександр Петрович був нагороджений багатьма орденами й медалями, в тому числі орденом Богдана Хмельницького, іменним пістолетом...
... Усе життя він любив спорт, особливо футбол, а свого часу як голова первинної організації тодішнього товариства ДТСААФ був одним із організаторів у селі й мотобольної команди. До недавнього часу Олександр Петрович Писаренко був одним з найстаріших ветеранів-фронтовиків Полтавщини: він помер на 93-му році життя. Та земляки шанують пам’ять про ветерана. Ось і цього разу на турнір з’їхалися не лише ветерани футболу, гравці різних років місцевого «Колоса» — своєю участю в змаганнях пошанував славного земляка і «діючий» склад команди. Молоді футболісти у фіналі зустрілися з командою «Ветеран», однак цього разу досвід футболістам не допоміг — перемогла молодість (2:0). Найкращі гравці турніру одержали призи від «Голосу України», серед них і син Олександра Петровича Станіслав Писаренко, який був одним із кращих у складі ветеранів. .
На знімку: Станіслав Писаренко став найкращим нападником турніру пам’яті свого батька.