Новий хлібзавод — ТОВ «Катеринославхліб», що відкрили у Дніпропетровську, буде одним із найбільших виробників хлібобулочних та кондитерських виробів у регіоні. Тут випікатиметься кожна десята хлібина Дніпропетровщини. Щодоби з нового підприємства до споживачів надходитиме 70 тонн хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів. Нині хлібзаводи області щодоби випікають до 500 тонн всіх видів хліба та хлібобулочних виробів.
На ТОВ «Катеринославхліб» створено 450 робочих місць, а завдяки сучасним економним печам та обладнанню є можливість зменшувати витрати енергоносіїв і знижувати собівартість продукції. У розрахунку на виробництво однієї одиниці продукції економиться 14,7 відсотка електроенергії, природного газу — 17,3 відсотка. Це, впевнений голова ОДА Олександр Вілкул, позитивно вплине на рівень цін на хлібному ринку області.
— Нині ціни на хліб, борошно і макаронні вироби в регіоні стабільні, — сказав Вілкул. — Я збирав керівників підприємств оптової і роздрібної торгівлі, молокопереробних підприємств, директорів хлібзаводів, і ми досягли партнерських домовленостей в питаннях цінової політики на продовольчому ринку. Перш за все — ціни на хліб і хлібобулочні вироби не зростатимуть.
Фото Миколи М’ЯКШИКОВА.