У Коктебелі восьмий рік поспіль відбувається міжнародний джазовий фестиваль. Раніше він грав у серпні. Тепер звучить у вересні. Сюди послухати джаз спеціально з`їжджаються з усього СНД. Цього року тут проводили одразу два джазові форуми: з третього по п’яте і з дев’ятого по дванадцяте. Щоправда, перший — традиційно безкоштовний (на знімку), на декількох майданчиках одночасно. Другий — платний (250 грн. за вхід) — на сцені, побудованій у будинку-музеї Максиміліана Волошина.

Коктебель — не простий курорт, а дуже творчий. Це улюблене місце тусовки художників, музикантів, літераторів — усіх, хто мислить неординарно й намагається знайти свободу за рамками соціуму, що давить... Набережна кримського містечка нагадує довгий, паралельний до моря сценічний подіум. Тут є місце і для картин, і для виробів зі шкіри, глини, мушель, і для ювелірки, і живої музики. Курортний сезон рік годує. Ціни на житло не падають, ринок теж тримає свою планку. У творчого люду немає постійної зарплати,  тому тут ніхто не відмовляється заробити: ні продавці живопису й саморобних брязкіток, ні місцева влада.

Своїм репертуаром Коктебель не схожий на інші курортні оазиси півострова. У точках громадського харчування тут рідко почуєш шансон. Більшість кафе на набережній — майданчики для живого виступу музикантів. Жанри на будь-який смак: від бардівської пісні до рок-н-ролу. От і під час проведення джаз-фестивалю працювали безліч альтернативних безплатних майданчиків: слухачі сиділи просто на березі моря й насолоджувалися музикою.