Одеський обласний адміністративний суд під головуванням судді Сергія Стефанова задовольнив у повному обсязі позов виконкому Одеської міської ради до Антимонопольного комітету України про комунальні тарифи.

Раніше тимчасова адміністративна комісія АМКУ видала припис виконкому скасувати низку рішень про встановлення тарифів на послуги з утримування будинків, споруд і прибудинкових територій. Як повідомив перший заступник одеського міського голови Анатолій Ворохаєв, «під час судового засідання було встановлено, що в основу скасованого рішення АМКУ лягли дані поверхової і такої, що не відповідала процедурі, перевірки тарифів на території одного з міських ЖКС без аналізу їхньої економічної обґрунтованості». Представники АМКУ на судовому засіданні не змогли довести спроможність своїх обвинувачень або хоча б підтвердити, що вказана проблема — в їхній компетенції.
Тим часом голова АМКУ Олексій Костусєв планує балотуватися на посаду міського голови й неодноразово заявляв, що тарифи на послуги ЖКГ в Одесі є економічно необґрунтованими.