Дніпропетровці відзначили День міста, який традиційно почався молебнем у Свято-Троїцькому соборі. До підніжжя пам’ятника першому почесному громадянину міста Олександру Полю, який відкрив поклади залізної руди і організував її промисловий видобуток в Катеринославській губернії, поклали квіти. На майданчику біля пам’ятника відбулося велике театральне дійство: городян та гостей міста «особисто» привітали Катерина ІІ, Григорій Потьомкін, Олександр Пушкін, Олександр Поль, Дмитро Яворницький і навіть Григорій Петровський.

Та найбільше дніпропетровці чекали на відкриття водограю на оновленому Театральному бульварі. Традицію дарувати місту на день народження новий фонтан започаткував міський голова Іван Куліченко. Нинішній, десятий, разом з ним відкривали голова облдержадміністрації Олександр Вілкул та голова облради Євген Удод, адже кошти на реконструкцію бульвару і відновлення фонтану, який «мовчав» півтора десятка літ, виділили із обласного бюджету. Вони також вручили відзнаки будівельникам, які втілили цей проект у життя.

Увечері на Театральному бульварі просто неба давали музичний спектакль «Моя Кармен» у постановці головного режисера Дніпропетровського академічного театру опери та балету Юрія Чайки за участі солістів міланської опери та українських співаків. У самому ж театрі цього вечора співав для земляків народний артист колишнього Союзу, а також Росії і України, почесний громадянин міста Йосип Кобзон, який сам напередодні відсвяткував 73-й день народження. Закінчився день грандіозним феєрверком.