Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає за доцільне прийняти парламентську постанову про неприпустимість блокування роботи вищого законодавчого органу держави. 
Відповідаючи на брифінгу на запитання «Голосу України» щодо пошуків компромісу задля розблокування роботи Верховної Ради, В. Литвин висловив думку, що така постанова має складатися з двох пунктів: «враховуючи, що чиниться цинічне перешкоджання організації діяльності вищого законодавчого представницького органу народу, доручити Управлінню державної охорони та СБУ не допускати блокування та перешкоджання організації діяльності Верховної Ради; доручити Генеральній прокуратурі забезпечити документування того, що відбувається, і реагування відповідно до закону».
За словами глави парламенту, на нинішньому етапі знайти компроміс неможливо, бо причина конфлікту не лежить у площині взаємин у Верховній Раді. «Центр прийняття рішень щодо блокування трибуни парламенту перебуває поза межами парламенту, — сказав В. Литвин. — І не йдеться про те, що блокується трибуна Верховної Ради у зв’язку з вимогою прийняти різного роду закони. Продовжується боротьба Тимошенко з чинним Президентом Януковичем. Виборча кампанія по суті не завершилася, і майданчиком цієї боротьби є Верховна Рада. У зв’язку з порушеними кримінальними справами, головне — привернути увагу до тих, хто входив до команди Ю. Тимошенко. А люди використовуються як фон».
В. Литвин наголосив на потребі виконувати закони: «Бо завтра почнуть блокувати, скажімо, районні ради, післязавтра — лікарні, а після того — важливі об`єкти життєзабезпечення, потім атомні станції і так скоро дійдемо до абсурду». При цьому керівник парламенту висловив думку, що вимоги депутатів від фракції «БЮТ-Батьківщина» є необґрунтованими. В. Литвин нагадав, що меморандум з МВФ, яким передбачалося підвищення житлово-комунальних тарифів на 50%, було підписано Прем`єр-міністром Ю. Тимошенко, Президентом В. Ющенком та керівниками Національного банку і Міністерства фінансів. «Чому тоді не вносили закон про мораторій?» — запитав він. Голова Верховної Ради також наголосив, що наразі немає навіть проектів рішень про підвищення в Україні пенсійного віку, тому абсурдно пропонувати встановити мораторій на непідвищення пенсійного віку.