Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Головою Народних Зборів Республіки Болгарія Цецкою Цачевою.
Володимир Литвин зазначив, що в Україні високо цінують двосторонні взаємовідносини з Болгарією, та висловив переконання у необхідності наповнення їх новим якісним змістом і наданням їм системності. Глава парламенту заявив, що у цьому контексті надає високого значення офіційному візиту Ц. Цачевої.
В. Литвин зазначив, що у розвитку україно-болгарських відносин значну роль могли відігравати б парламентські групи дружби, які могли б задавати тон і план для цієї роботи. Голова Верховної Ради також наголосив на важливості подальшого розвитку гуманітарної складової двосторонніх відносин. «Є всі підстави для того, щоб мати вражаючі результати у двосторонній співпраці», — підкреслив глава парламенту.
А Голова Народних Зборів Республіки Болгарія вважає, що у наших країн є невикористаний потенціал співпраці в економічній сфері. Зокрема, потребує збільшення обсяг двосторонньої торгівлі. Також вона зазначила, що для інтенсифікації двосторонніх взаємин є всі підстави, оскільки між Україною та Болгарією існують багатовікові традиції дружби і партнерства.
Ц. Цачева подякувала керівництву нашої держави і Верховної Ради за підтримку болгарської діаспори, яка мешкає в Україні, зазначивши, що українські болгари мають можливість зберегти національну і культурну ідентичність.
Голова Народних Зборів заявила про готовність Болгарії поділитися досвідом входження до європейських структур, зокрема, у питанні адаптації вітчизняного законодавства до норм європейського.
Під час зустрічі сторони висловилися за активізацію парламентської складової двосторонніх відносин на рівні фракцій, комітетів і комісій та високо оцінили рівень двостороннього співробітництва у міжнародних організаціях, зокрема, у рамках ОБСЄ, ОЧЕС, ПАРЄ, Європарламенті та по лінії Східного партнерства.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо перспектив внесення змін до Основного Закону, Голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що незалежно від рішення Конституційного Суду потрібно спокійно і виважено, виходячи з інтересів України та українського народу, підійти до внесення змін до Конституції.
На його думку, це має робити насамперед експертне та наукове середовище. «Я є прихильником того, щоб мати відповідну робочу групу, а коли буде тема для широкого обговорення, вийти на конституційну комісію», — сказав Голова Верховної Ради.
Відповідаючи на запитання, як він ставиться до ідеї глави адміністрації Президента Сергія Льовочкіна створити конституційну раду, В. Литвин зауважив, що необхідно вивчити питання щодо того, чи ліквідована конституційна рада, створена попереднім главою держави.
Керівник парламенту також зазначив, що, як правило, до складу конституційної ради входять «поважні люди, які можуть висловити лише своє бачення» вже існуючих напрацювань. «А для того, щоб напрацювати те, що можна обговорювати, треба створити робочу групу чи експертний підрозділ», — сказав він.
Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.