Голова Верховної Ради Володимир Литвин напередодні свого візиту до Австрії зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом (на знімку).

Сторони обговорили стан двосторонніх відносин між двома країнами та питання, які порушуватимуться під час зустрічей у Відні.
«Перед Україною сьогодні стоять непрості завдання. Але найголовніше з них — закріпити демократичний імпульс, перенести його на всі сфери життя і активно працювати над європейською стратегією країни», — зауважив В. Литвин.
Важливим для українських політиків та представників влади, вважає В. Литвин, є ознайомлення з австрійським досвідом розвитку місцевого самоврядування та напрацюваннями в сфері виборчого законодавства.
В. Литвин висловив сподівання на те, що найближчим часом в нашій країні буде подолано дві основні перепони, що заважають працювати інвесторам, — бюрократизм та корупцію. «Через місяць-півтора в нас буде визначеність з податковою системою, і ми будемо мати визначеність та прозорість у цій сфері», — сказав керівник парламенту.
«Для мене велика честь на початку своєї місії познайомитись з вами особисто», — сказав Вольф Дітріх Хайм та зазначив, що питання, пов’язані з Україною, мають велике значення для Австрії. За його словами, основне питання, на якому буде сконцентрована увага австрійської сторони під час візиту, — економічний напрям співпраці між нашими країнами.
Крім того, посол поділився: до офіційного візиту Голови Верховної Ради України є значний інтерес як в політичних колах Австрії, так і в ЗМІ. Зокрема, парламентаріям Австрії цікаво ширше дізнатися про розвиток парламентаризму в нашій країні, журналістів цікавитимуть питання підготовки України до «Євро-2012». Наша країна, за словами Володимира Литвина, зацікавлена у співпраці з Австрією в процесі підготовки до «Євро-2012».
Фото Олександра КЛИМЕНКА.