Футбол. Євро-2015 (U-21). Відбірний етап. Група 5. 3 вересня. Латвія — Хорватія. 1:3.
4 вересня. Україна — Швейцарія. 2:0. Голи: Рижук, 7, Мемешев, 77.
Україна: Коваль, Насонов, Рижук, Неплях, Костевич, Караваєв (Мемешев, 72), Малишев (Приндета, 86), Бабенко, Калитвинцев, Малиновський (Буяльський, 61), Будківський. Тренер — Сергій Ковалець.
Швейцарія: Мвого, Гадергенай (Бертоне, 46), Анга, Аджеті, Джимсіті, Аліджі, Буфф (Родрігес, 46), Феделе, Фройлер (Табакович, 80), Фрай, Євтич. Тренер — П’єрлуїджі Тамі.
Рефері — Ентоні Тейлор (Англія).
Черкаси. Центральний стадіон. 7 000 глядачів.
Господарі забили швидкий гол: вони подали кутовий із правого флангу, пішло скидання на дальню стійку воріт, куди вже набігав оборонець київського «Динамо-2» Дмитро Рижук. Йому залишалося лише підставити ногу і влучити у порожній кут, що він і зробив!
Українці мали солідну перевагу, але забити ще раз вони змогли лише через 70 хвилин. На заміну вийшов гравець «Волині» Редван Мемешев і невдовзі влучно пробив головою після відмінної передачі з флангу динамівця Владислава Калитвинцева.
Завершальні матчі в групі зіграють 8 вересня: Україна — Ліхтенштейн (в Черкасах), Швейцарія — Латвія (в Лугано).
А в п’ятницю, 12 вересня, у Ньйоні (Швейцарія) відбудеться жеребкування стикових матчів. Церемонія почнеться о 15.00 за київським часом. Десять переможців відбірних груп і чотири кращі другі команди (за результатами ігор зі збірними, що посіли перше, третє, четверте і п’яте місця) зіграють 8 і 14 жовтня у матчах плей-оф, за підсумками яких визначиться сімка щасливчиків, які влітку наступного року вирушать на фінальний турнір до Чехії.
У нашій групі Хорватія вже завершила груповий раунд і здобула право зіграти у стикових матчах. Збірна України достроково посіла друге місце. Але треба максимально зібрано провести матч з Ліхтенштейном. Це так, для підстраховки. А взалагі наша команда практично забеспечила собі місце в четвірці других збірних, які зіграють у плей-оф.