Скандал навколо столичного зоопарку погасила Київська міська державна адміністрація, визнавши, що його причиною стало незабезпечення звіринцю фінансуванням.
Відтепер міська влада спрямовуватиме на утримання і розвиток зоопарку 35—40 млн. грн. Це на брифінгу пообіцяв заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. Із них 15 млн. плановано на капітальні витрати та розвиток, 10 млн. грн. — на зарплату працівникам, комунальні витрати, електроенергію, газ і закупівлю корму для тварин. За його словами, власних доходів у зоопарку щороку має бути 10—15 млн. грн.
Уже цього року звіринець отримає 2,5 млн. грн. на підготовку до зими, окрема сума буде спрямована на модернізацію котельні, ще 2,5 млн. грн. — на добудову ведмежатника для тропічних ведмедів.
КМДА також залучає до роботи головного радника біопарку Валенсії та колишнього його директора Куна Брауера, який відтепер стане ще й куратором-консультантом київського звіринцю на громадських засадах. Спільними зусиллями закордонного радника та київських фахівців, на думку пана Голубченка, заклад має бути повернутий в Європейську асоціацію зоопарків, з якої його виключено 2007 року за порушення.
Крім того, Анатолій Голубченко повідомив, що генеральний директор зоопарку Світлана Берзіна залишається на посаді, оскільки, на думку численних комісій, які вивчали проблеми, що створилися у цьому закладі, вона «спроможна розв’язувати питання, пов’язані з його розвитком».
Але чи насправді вичерпані проблеми, через які зоопарк на тривалий час опинився у центрі скандалу? Про це — в одному з найближчих випусків «Голосу України».