Другий етап XІ з’їзду Народної партії, який відбувся учора в Києві, оголосив про активну участь партії у виборах до місцевих органів влади. Голова Верховної Ради України і лідер Народної партії Володимир Литвин, окреслюючи у своїй промові перед делегатами з’їзду основні завдання партії, наголосив, що ця виборча кампанія проходитиме у надзвичайно жорсткому протистоянні. 
Бо президентські вибори у свідомості українського політикуму ще не завершилися, і це буде перенесено на місцевий рівень. «Буде боротьба за те, хто кого поставить на місце, — влада опозицію чи опозиція владу, — сказав В. Литвин. — Але цього допустити не можна. Бо не можна у боротьбі та протистоянні демонтувати владу, суспільство і людей, зруйнувати державу».
Народників часто критикують: мовляв, вони весь час шукають компроміс, не хочуть воювати, виступати з грізними закликами, звинувачувати когось чи щось, зазначив В. Литвин. «І це правда, — сказав він. — Бо ми весь час виступаємо за, а не проти. Воювати і формувати образ ворога набагато простіше, аніж знайти те, що об’єднує, аніж знайти компроміс. Ми не воювали і не воюватимемо, ми працювали і працюватимемо, ми з людьми були, є і будемо».
Делегати з’їзду зауважували, що економічна ситуація в країні залишається складною, особливо гостро це відчувають працівники аграрної сфери і селяни. Володимир Литвин не виключив, що владі й надалі доведеться приймати далеко не популярні рішення. Але їх можуть сприйняти, якщо будуть довірливі відносини між владою і суспільством, сказав В. Литвин.
Під час з’їзду було виголошено маніфест Народної партії, в якому народники наголошують на потребі боротьби з бідністю та захисті людей праці, виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення. Також Народна партія — проти зрівнялівки в оплаті праці, щоб повернути повагу до освіченості та кваліфікованої праці, обіцяють захищати людей від свавілля контролюючих органів, працювати на залучення інвестицій в економіку, зростання виробництва за рахунок переходу на нові технології, а не через занижений рівень оплати праці. Народна партія має намір висувати своїх кандидатів у депутати на всіх рівнях — у кожному селі та місті.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.