Таке переконання висловив Президент Віктор Янукович під час національних зборів Партії регіонів «Будуємо нову країну!». За його словами, критика, яка лунає зараз на адресу українських керманичів, лише означає, що, попри всі звинувачення, в нас існує свобода слова.
Глава держави поінформував учасників зібрання про позитивні моменти, яких уже вдалося досягнути владі. Так, за його словами, протягом першого півріччя цього року внутрішній валовий продукт зріс більш як на шість відсотків, почало зростати промислове виробництво, оживає ринок праці, вирівнюється ситуація у фінансово-банківському секторі тощо. Та чи не найпозитивнішим досягненням Віктор Янукович назвав відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом. «Україна більше не шукає опонентів на світовій арені, — наголосив він. — Ми прагнемо до діалогу з іншими країнами, намагаємося знову завоювати довіру та авторитет, повагу та підтримку».
На думку лідера Партії регіонів, щоб вийти з кризи, нам потрібна влада, яка знає, що робити, і не боїться про це говорити. Війна з економічною розрухою, бідністю і корупцією триває, підкреслив він. І наголосив: незважаючи на складність ситуації, влада шукає шляхи для зниження податкового тиску і спрощення адміністрування податків. У цьому очільник бачить основну мету ухвалення нового Податкового кодексу. Водночас він назвав осінні вибори ще одним кроком у формуванні міцної загальнонаціональної команди, яка візьме на себе відповідальність за проведення глибоких реформ, зокрема у сфері місцевого самоврядування.
Віктор Янукович наголосив, що поставив собі за мету зробити все, щоб Україна стала монолітною державою, і запропонував політикам відмовитися від взаємної боротьби та закликав усіх до співпраці.
Основні тези із виступу Віктора Януковича оприлюднено у резолюції, ухваленій учасниками національних зборів Партії регіонів.
Вл. інф.
Фото Михайла МАРКІВА.