У перший тиждень четвертої хвилі мобілізації розіслали 60 відсотків повісток, повідомляє Міноборони України. Другий етап буде оголошено орієнтовно у квітні і він триватиме 60 днів. У червні розпочнеться третій етап, що також триватиме 60 днів.
 
 
Усі військовослужбовці, які прямують у зону бойових дій на Донбасі, а також члени їхніх родин можуть розраховувати на гарантований законодавством соціальний захист.
Верховна Рада прирівняла бійців на cході до учасників бойових дій. На них згідно із Законом «Про статус ветеранів війни і гарантії їх соціального захисту» поширюються такі пільги: безкоштовне отримання ліків за рецептом лікаря, санаторно-курортне лікування, 75-відсоткова знижка на квартплату і послуги ЖКГ, а також на газ. Загалом учасники антитерористичної операції мають право на 13 видів соціальних гарантій і пільг.
 
 
Для отримання пільг військовослужбовець (або його родина) повинні оформити відповідні документи.

Розроблені спільними зусиллями фахівців Укрінформу та Генштабу ЗСУ інформаційні матеріали з питань соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх родин сприятимуть відповідній роз’яснювальній роботі. 

Інфографіка Укрінформу та Міністерства оборони України.