З початку вересня ціни на молочні продукти на ринках Тернополя зросли у середньому на 20 %. Скажімо, за літр сметани тепер треба віддати на 6—8 гривень більше. І це не межа, кажуть продавці, адже молока на ринку стає дедалі менше. Селяни продають худобу, оскільки пасовищ мало, а через зливи, які потім змінилися спекою, не запаслися кормами.
Зросли ціни й у торговельній мережі, особливо різко — на вершкове масло, яке й до цього було дорожчим, ніж у середньому в Україні. На 5—6 гривень більше треба віддавати за кілограм м’яса. Подорожчали також крупи, найбільше — гречка. Б’є рекорди ціна на картоплю: за кілограм просять уже 5—6 гривень. Прогнозують, що у грудні через неврожай вона може коштувати всі 10 гривень. На очах дорожчають капуста, морква, буряк.
Певною мірою ажіотаж на ринку можуть зняти ярмарки. Нещодавно такий відбувся у чотирьох мікрорайонах обласного центру, де було реалізовано місцевої сільгосппродукції більш як на 2 млн. грн. У суботу, 11 вересня, у Тернополі знову ярмарок, і такі заходи організовуватимуть постійно, запевняє влада.
Днями у Тернополі відкрито перший соціальний магазин, де за доступними цінами можна придбати одяг українських виробників. Різницю компенсують із місцевих доходів. Мережу соціальних магазинів розгорнуть в усій області.