Два автомобілі з причепами, заповненими пластмасовими двохсотлітровими діжками зі спиртом, зупинили на виїзді з Олександрії працівники податкової міліції ДПА в області та тамтешньої об’єднаної Держподатінспекції.
Будь-яких документів, що свідчили б про походження та якість завантаженого спирту, у водіїв не виявилося. Звідки вони їдуть, говорити не мали бажання, а куди — й самі не знали. Врешті зізналися, що маршрут їхнього пересування територією Кіровоградської та сусідніх областей узгоджувався по телефону. Над з’ясуванням того, хто ці абоненти й чи мають безпосередній стосунок до «хмільного» вантажу, зараз працюють компетентні органи. А податківці, зі свого боку, теж намагаються встановити його власника. Поки що в результаті оперативних заходів удалося з’ясувати, що етиловий спирт завезений в нашу державу з території Придністров’я.
Вилучена партія — 67 тонн на загальну суму 2,3 мільйона гривень — є рекордсменом не тільки для Кіровоградщини. Таку кількість контрабандного спирту вперше затримано в Україні. Неважко здогадатися, на виробництво яких напоїв він був спрямований. От тільки хто збирався покласти не один мільйон у кишеню, мають з’ясувати правоохоронні органи. На даний час слідчим відділом податкової міліції ДПА в області порушено кримінальну справу за фактом незаконного придбання, зберігання, а також транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.
Анжела ДЗИНЗЮРА, Ольга ПИЛИПЕНКО.