Народний депутат України (позафракційний, обраний по № 134-му Малиновському виборчому округу міста Одеси) Сергій Гриневецький (на знімку) заявив, що не братиме участі у позачергових парламентських виборах. Він просить можливих спонсорів перераховувати кошти на потреби української армії та на підтримку переселенців.
«У зв’язку з позачерговими виборами до Верховної Ради України, призначеними на 26 жовтня поточного року, мене дедалі частіше запитують, чи братиму я в них участь. Розумію, що моє рішення — не брати участі у дострокових парламентських виборах 2014 року — не характерно для українського політикуму, де від можливості одержати високі політичні посади ніхто не відмовляється», — йдеться в заяві депутата.
Як заявив «Голосу України» Сергій Гриневецький, його «вибір основується на принципах моральності. Вважаю неможливим і аморальним під час, коли в країні триває війна, гинуть земляки, у багатьох домівках панує скорбота та жалоба, рекламувати свою діяльність, розповідати, які ми, кандидати в народні обранці, «чудові і надзвичайні»... У такий час мені було б соромно й осоружно розміщати плакати із закликами, намети з агітаційними матеріалами. Сьогодні потрібно просто працювати», — підкреслив С. Гриневецький.
Він також зазначив, що прості математичні підрахунки свідчать про те, що на вибори будуть витрачені мільярди гривень, яких «так не вистачає сьогодні для забезпечення нормальної життєдіяльності населення й обороноздатності держави».
«Закликаю інвесторів, які виявляють готовність підтримати мене на виборах, спрямувати гроші на потреби української армії, підтримку біженців, на лікарні та госпіталі», — звернувся депутат.
С. Гриневецький також висловив думку, що квотний принцип формування уряду, «хвиля політичного, соціального й економічного популізму, що наростає», призведуть до того, що «народні обранці просто не зможуть представляти належним чином інтереси своїх виборців у новому складі парламенту». Водночас він запевнив, що як громадянин буде і надалі працювати для Одеської області й одеситів.
Одеса.