Громадський рух «ЄвроМайдан-Крим» закликає створити на території Херсонської та Запорізької областей 12 кримських мажоритарних округів та запровадити електронне голосування для мешканців півострова. Про це під час прес-конференції заявив координатор руху Сергій Ковальський.
«ЦВК заявило, що на 12 округах не відбуватимуться вибори. Тому у нас є вимоги до влади, насамперед запровадити електронне голосування для кримчан, щоб вони мали такі самі права, як і всі українці. Такий механізм не коштує великих грошей, він потребує внесення змін до Закону «Про вибори» та Закону «Про окуповані території України», — сказав активіст.
Він також вважає за необхідне, щоб кожна політична партія включила кримчан до своїх списків і забезпечила їх прохідним місцем. Крім того, за словами Сергія Ковальського, треба створити міжфракційне об’єднання «За визволення Криму!».
У свою чергу, представник «ЄвроМайдан-Крим» Андрій Щекун наголосив, що громадянський рух планує звернутися до міжнародних організацій ООН та ОБСЄ щодо забезпечення права кримчан брати участь у виборах. Також організація планує ініціювати проведення 26 жовтня позачергового другого Всеукраїнського з’їзду вимушених переселенців з Криму.