Обласні організації політичних партій та громадських організацій національно-демократичного спрямування підписали угоду про створення обласного об’єднання «Демократична Дніпропетровщина». Його мета — узгодження та координація зусиль, зокрема, на наступних виборах, щоб, як записано в угоді, не дозволити політичної монополізації органів місцевого самоврядування з боку «партії влади» та її сателітів.
Під документом поставили свої підписи керівники обласних осередків Народного руху України, партії «Наша Україна», Української Народної партії, партії «Солідарність», Партії захисників Вітчизни, Української республіканської партії «Собор», двох благодійних організацій — Агенції регіонального розвитку «Дніпропетровщина» та Дніпровської фундації соціального інвестування, а також Обласної молодіжної освітньо-наукової асоціації, об’єднання демократичних сил «Молода злагода» та обласної громадської організації «Спільна справа».
Вхід до лав «Демократичної Дніпропетровщини» відкритий для всіх політичних партій та громадських організацій національно-демократичного спрямування, зазначають ініціатори об’єднання.