У Гагарінському районі Севастополя у вівторок увечері на території садово-городнього товариства «Рибак-7» прорвався підземний залізобетонний каналізаційний колектор діаметром   1200 мм. Неочищені стічні води потрапили у ґрунт. Як оцінюють спеціалісти, в землю пішло близько тисячі кубометрів нечистот. Причиною надзвичайної події стало те, що колектор уже давно вичерпав свій експлуатаційний ресурс і давно не ремонтувався, повідомляє УНІАН.
Як повідомили у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, на час проведення аварійно-відновних робіт комунальне підприємство «Севміськводоканал» обмежило подачу питної води до санітарно обґрунтованих норм у Гагарінський та Ленінський райони міста. Ситуація перебуває на контролі головного управління МНС у Севастополі.
Щоправда, вчора більшість мешканців міста навіть не здогадувалася про аварію на колекторі, отримуючи воду в звичайному режимі. Те, що каналізацію в Севастополі давно необхідно ремонтувати, — теж не новина. У місті часто трапляються аварії на колекторі, на які рідко звертають увагу ЗМІ. Тим часом проблема з кожним роком стає серйознішою, і масштаб поломок дедалі більшим.
Вл. інф.